Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karp pieczony z musztardą i miodem

Opis przygotowania

Dzwonka karpia ułożyć w misce. Posolić i przełożyć plastrami cebuli. Odstawić na kilka godzin (a jeszcze lepiej na całą noc). Po tym czasie obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle.

Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posmarować sosem z musztardy, miodu, przeciśniętego przez praskę czosnku i oliwy.

Piec przez 10 minut w temp. 180 st. C.

Posypać usmażonymi na maśle płatkami migdałów. Udekorować cząstkami cytryny i tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 530
Ewa gotuje - odc. nr 530

Tuż przed świętami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babią Górę. Boże Narodzenie...

 

Podobne przepisy

Schab z jabłkiem

Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...

Szaszłyki gruzińskie

Z cebulą...

Biała ryba pod chrzanem

Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztop ...

Tortille z mieloną wołowiną

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...

Wróć do listy przepisów