Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Królik w śmietanie

Opis przygotowania

Mięso zamarynować w soli, pieprzu, cebuli pokrojonej w piórka, zielu angielskim i liściach laurowych (w lodówce wystarczy 30 minut).

Masło roztopić w dużym rondlu i obsmażyć na nim królika. Dorzucić marchewki pokrojone w talarki. Po chwili zalać wodą (1-2 szklanki). Przykryć i dusić do miękkości.

Zabielić śmietanką. Zredukować. Zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić posiekany koperek.

Podawać z pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 517
Ewa gotuje - odc. nr 517

Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babią Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...

 

Podobne przepisy

Kurczak po chińsku

Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...

Pstrąg z rusztu

Z pomarańczą;-)

Eskalopki cielęce

Cielęcina w cieście;-)

Królik w śmietanie

Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)

Wróć do listy przepisów