Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kanapki pod chmurkę

Opis przygotowania

Ser biały przełożyć do miski. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Do majonezu dodać trochę masła i też wymieszać. Awokado przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć pestkę. Miąższ naciąć, skropić sokiem z cytryny i odstawić, by się lekko zamarynowało. Następnie wyjąć łyżką i przyprawić solą oraz pieprzem. Jajka obrać i drobno pokroić. Wymieszać z majonezem i posiekanym szczypiorkiem.

Kromkę chleba posmarować pastą jajeczną i ułożyć na niej pokrojoną w plastry rzodkiewkę. Udekorować szczypiorkiem i bratkami.

Drugą kanapkę zrobić z serem białym i pokrojonym w plastry jajkiem. Na wierzch zetrzeć ser żółty. Ozdobić połówkami pomidorków koktajlowych i kiełkami rzodkiewki.

Następną kompozycję kanapkową zrobić z serem, jajkiem zabarwionym zakwasem na barszcz czerwony (jajko ugotować, obrać i na jakiś czas włożyć do zakwasu) i kiełkami lucerny.

Na kolejnej kanapce ułożyć liść sałaty. Posmarować majonezem orzechowym. Na majonez dać 2 plasterki szynki jamon serrano. Udekorować karmelizowaną cebulą czerwoną (plastry wystarczy poddusić na maśle z cukrem i miodem) i owocami porzeczki czerwonej.

Następną kompozycję zrobić z sałatą, majonezem, pstrągiem wędzonym na zimno, plasterkami awokado i jajkiem sadzonym przyprawionym gomasio. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 541
Ewa gotuje - odc. nr 541

W długi, majowy weekend Ewa zaprezentuje przepisy z myślą o przyjęciu na...

 

Podobne przepisy

Papryka z rozmarynem

Doskonała na start!

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Tarta ze szpinakiem

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawartość ...

Sos jogurtowy z czosnkiem i miętą

Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...

Wróć do listy przepisów