W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić jarzyny starte na grubych oczkach. Podsmażyć. Pod koniec przecisnąć czosnek. Zalać wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Dorzucić grzyby, przykryć i zagotować.
Wsypać kaszę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować aż ziemniaki zmiękną.
Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprezentuje potrawy tradycyjnej kuchni polskiej. Zacznie...
Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!
Smaczny krem w wersji wege;-)