Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę, mleko i olej cały czas lekko ucierając. Mniej więcej w połowie miksowania wsypać sodę i proszek do pieczenia.
Dodać skórkę otartą z pomarańczy i świeżo wyciśnięty sok. Uperfumować aromatem pomarańczowym. Zmiksować i nałożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości). Posypać cukrem trzcinowym.
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem widzów czeka niespodzianka – gościem programu będzie aktorka...
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
Na płatkach owsianych!
Świetny dodatek do deserów;-)