Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Indyk w migdałach

Opis przygotowania

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięso rozbić tłuczkiem (podobnie jak na schabowe) i pokroić na mniejsze porcje. Indycze plastry przyprawić solą i pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych.

Na patelni rozgrzać olej (najlepszy będzie arachidowy). Dodać kostkę masła. Wrzucić kawałki mięsa i szybko usmażyć z obu stron.

Podawać z sałatą i połówkami pomidorków koktajlowych (warzywa posolić, skropić oliwą i sokiem z cytryny).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 27
Ewa gotuje - odc. nr 27

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy wedle diety Michela Montignaca....

 

Podobne przepisy

Karp pieczony z musztardą i miodem

W płatkach migdałów!

Przekładaniec świąteczny

Zapiekanka z kurczaka;-)

Schab z jabłkiem

Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...

Eskalopki z boczniaków

Grzyby w cieście naleśnikowym...

Wróć do listy przepisów