Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto herbaciane

Opis przygotowania

Herbatę wsypać do koszyczka do parzenia. Umieścić w szklance, zalać gorącym mlekiem i odstawić.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę i olej. Zmiksować. Dosypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać napar herbaciany. Wymieszać. Dodać jogurt i ekstrakt z wanilii. Zmiksować i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.

Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 503
Ewa gotuje - odc. nr 503

Tym razem Ewa sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego...

 

Podobne przepisy

Szarlotka z budyniem

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Ciasteczka kokosowe z chia, czekoladą i żurawiną

Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!

Ciasto spod widelca

Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...

Herbatniki z pianką

Ptasie mleczko z ciasteczkami;-)

Wróć do listy przepisów