Kawę uperfumować likierem migdałowym. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić. Wymieszać i rozlać do 4-5 foremek lub filiżanek.
Śmietankę podgrzać z mlekiem. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić i odstawić do przestudzenia.
Rozlać do foremek lub filiżanek z zastygłą galaretką kawową. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Zrobić sos. Śmietankę podgrzać w rondelku. Pokroić i dorzucić krówki. Wymieszać i poczekać aż się rozpuszczą. W razie potrzeby zredukować.
Sos rozsmarować na talerzyku. Ułożyć panna cottę. Udekorować owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...
Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać mąkę przesianą z proszkiem do p ...