Siemię zmiksować z ziarnami słonecznika na mąkę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać siemię, wrzucić trochę czarnuszki i delikatnie wymieszać szpatułką. Pod koniec dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę soli. Przełożyć do keksówki z papierem do pieczenia. Posypać czarnuszką.
Piec przez 40-45 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po 3 tygodniach w zaśnieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...
Robiony na miodzie!
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...
Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ...