Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Przyprawić papryką i curry. Wlać sos Worcester i ocet balsamiczny. Dodać przecier pomidorowy. Posłodzić. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Kiełbaski usmażyć lub upiec na grillu. Podawać z sosem i grzanką lub świeżym pieczywem. Posypać curry.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...
Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...
Przysmak z Galicji!