W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego mleka dodać kaszę rozprowadzoną w mleku zimnym i energicznie wymieszać. Przyprawić cukrem do smaku. Gotować cały czas mieszając, aż do uzyskania zwartej konsystencji.
Przelać do pucharków lub niewielkich, szklanych miseczek. Podawać z sokiem malinowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...
Z myślą o świętach!
Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...
Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...
Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdjąć z ruszt ...