Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krążki cebulowe

Opis przygotowania

Jajko wybić do miski. Posolić. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Zmiksować.

Cebulę pokroić w grube krążki i podzielić na pierścienie. Obtoczyć w mące. Zanurzyć w cieście. Obsypać bułką tartą i usmażyć w mocno rozgrzanym oleju.

Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 466
Ewa gotuje - odc. nr 466

Tym razem Ewa zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Wróć do listy przepisów