Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z serkiem i 1/3 żelatyny.
Masę truskawkową połączyć z pozostałą żelatyną. Połowę wylać do foremek na babeczki, odstawić do wystudzenia. Przykryć masą serową i zostawić w lodówce - najlepiej na całą noc. Podawać udekorowane miętą i truskawkami.
Zamiast kilku babeczek można zrobić jedną dużą babę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pulpeciki z cielęciny z sosem koperkowym, babka truskawkowa na zimno z...
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...