Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pianka truskawkowa

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wsypać zmielone ciasteczka. Wymieszać i przełożyć na dno foremki (najlepiej silikonowej). Wstawić do lodówki.

Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać wrzątkiem (1/3 szklanki). Wymieszać i odstawić.

Truskawki wsypać do miksera. Dodać jogurt i sok z cytryny. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wlać przestudzoną żelatynę i wymieszać.

Koktajl przełożyć na schłodzony spód. Schować do lodówki na godzinę.

Po tym czasie wyjąć z foremki. Na wierzchu ułożyć na zakładkę pokrojone w plastry truskawki.

Posmarować gęstniejącą galaretką truskawkową.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 420
Ewa gotuje - odc. nr 420

Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...

 

Podobne przepisy

Piernik z myślą o świętach

Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Bezy jak sadzone

Jajka na... słodko? Czemu nie!

Ciasto cynamonowe

Idealne do popołudniowej kawy.

Wróć do listy przepisów