Ukręcić domowy majonez. Jajka wybić do miski lub od razu do dużego słoika. Dodać ocet, posłodzić, posolić i zmiksować blenderem. Dodać musztardę i jeszcze raz zblendować. Stopniowo, cieniutkim strumieniem i cały czas miksując, dolać olej – sos powinien zrobić się biały i gęsty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zdarza się, że w święta czegoś nam zabraknie – chociażby majonezu....
Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżką for ...
Znakomity dodatek do pieczywa!
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...
Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...