Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kiczeri - hinduski detoks

Opis przygotowania

Ryż i fasolę moczyć przez minimum 2 godziny (a jeszcze lepiej przez całą noc). Odcedzić na sicie, przełożyć do garnka, zalać wodą (4 szklanki), posolić i gotować przez około 20 minut (ziarna nie powinny się rozgotować).

Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić przyprawy i podgrzewać przez 2-3 minuty. Przełożyć do ugotowanego ryżu z fasolą. Wymieszać. Udekorować posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 404
Ewa gotuje - odc. nr 404

Kolejny odcinek zacznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie...

 

Podobne przepisy

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Krem z kiszonych pomidorów

Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!

Szparagi z rusztu

Z jajem i cytryną;-)

Wróć do listy przepisów