Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szparagi z rusztu

Opis przygotowania

Szparagi umyć pod bieżącą wodą. Odłamać twarde końcówki (można na nich ugotować zupę). Przyprawić solą i pieprzem. Posmarować oliwą i upiec na grillu (najlepiej na płycie), obracając od czasu do czasu. Ruszt przed grillowaniem warto natłuścić. W ten sam sposób można zapiec szparagi w piekarniku.

Podawać z wiórkami zimnego masła, jajkiem sadzonym i grillowaną cytryną (wystarczy przeciąć na pół i upiec na ruszcie).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 392
Ewa gotuje - odc. nr 392

Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...

 

Podobne przepisy

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Zupa szpinakowa z fetą

Smaczny krem w wersji wege;-)

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Wróć do listy przepisów