Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić.
W garnku roztopić masło, wsypać ryż i podsmażyć. Zalać mlekiem kokosowym, posolić, przyprawić cynamonem, uperfumować miąższem z laski wanilii i ugotować.
Namoczone daktyle zmiksować blenderem. W razie potrzeby wlać trochę wody. Dodać do ryżu (wystarczą 2-3 łyżki). Odstawić do wystudzenia.
Z letniej masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego – z migdałem w środku (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w sezamie lub kokosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach dbamy o linię! W programie Ewa będzie rozmawiać z dietetyczką...
W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...
Ciasto z miodem i orzechami;-)
Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...