Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkiem i natką pietruszki. Masę ułożyć na folii aluminiowej, zwinąć w rulon i włożyć do lodówki.
Mięso poporcjować, zrumienić ze wszystkich stron w naczyniu bez tłuszczu. Przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut. Podawać z masłem ziołowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem o diecie białkowej i smażeniu bez tłuszczu, przy czym wyjątkowo...
Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...
Z serem cheddar...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...