Figi naciąć u góry na krzyż i lekko rozchylić. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na owoce pokruszyć ser. Polać miodem i wstawić na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Czekoladę zmrozić, połamać i wrzucić do miksera. Dodać orzechy i ciasteczka. Zmiksować, ale niezbyt drobno.
Na talerzyku rozsypać nieco kruszonki. Ułożyć upieczoną figę. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia sezonowość, więc tym razem potrawy inspirowane będą porą roku....
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
Naszpikowana granatem...
Idealny na upały;-)
Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...