Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki – cukinię, marchewki i cebule wzdłuż na pół, główkę czosnku też na pół – tyle, że w poprzek, paprykę na ćwiartki. Ułożyć na tacce do grillowania. Umieścić na ruszcie. Posmarować oliwą, wymieszaną z przyprawą do potraw z grilla. Upiec.
Grillowane warzywa pokroić na mniejsze kawałki, paprykę obrać ze skórki, czosnek wycisnąć z łupin. Przełożyć do garnka z gorącym rosołem. Gotować do miękkości. Zmiksować.
Podawać z prażonymi orzeszkami pinii oraz listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy rozkręcił się na dobre, więc Ewa przyrządza mnóstwo potraw...
Absolutnie bez mięsa!
Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...