Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z brukwi

Opis przygotowania

Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzucić czosnek, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ugotować. Wyjąć mięso lub kości. Zupę zmiksować. Na talerzu udekorować odrobiną startej brukwi. Podawać z grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 171
Ewa gotuje - odc. nr 171

Tym razem: zupa z brukwi, gęsina i rogale.

 

Podobne przepisy

Chłodnik bazyliowy

Wege i bez laktozy!

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Paprykowy krem z pomarańczą

Na ciepło i jako chłodnik;-)

Zupa na winie

Niegdyś zwana winną polewką;-)

Wróć do listy przepisów