W garnku rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić i podsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Gdy się zezłoci, dodać posiekaną cebulę. Po chwili dorzucić pokrojony w plastry czosnek.
Kurki oczyścić pędzelkiem. Wrzucić do garnka. Wymieszać i zalać wywarem jarzynowym. Dodać ziemniaki – pokrojone w średniej wielkości kostkę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut. Pod koniec zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Na talerzu udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...
Lubicie sery? Koniecznie spróbujcie tej zupy!
Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...
Najlepiej smakuje z... ziemniakami!