Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę, przesmażyć. Dodać drobno pokrojony czosnek. Przyprawić chili, ziołami prowansalskimi i pieprzem cytrynowym. Podsmażyć.
Następnie dodać pomidory z puszki (wcześniej lekko przesiekać lub już na patelni podzielić łyżką na mniejsze kawałki). Poddusić i odparować. Dodać odsączonego tuńczyka. Wymieszać.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i dodać do sosu na patelni. Wymieszać.
„Sałatką” napełnić wycięte w cytrynach koszyczki. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...
W kapuście;-)
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...
Filet z piersi w curry;-)