Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziołowy schab pieczony w całości

Opis przygotowania

Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l wody. Posolić i posłodzić. Dodać liście laurowe i przekrojoną na pół główkę czosnku (w łupinie).

Do tak przyrządzonej marynaty włożyć schab i odstawić na kilka godzin. Następnie wyjąć, osuszyć i obsmażyć na patelni w odrobinie oliwy lub posmarować oliwą i opiec na grillu.

Mięso przełożyć do gęsiarki lub włożyć do rękawa (schab upieczony w rękawie będzie bardziej soczysty). Piec ok. 1/2 godziny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 82
Ewa gotuje - odc. nr 82

"W tym odcinku „Ewa gotuje” gratka dla mięsożerców: schab marynowany...

 

Podobne przepisy

Kaszanka w jabłku grillowana

Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...

Pstrąg na sałacie

Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...

Gęsie udka w sosie śliwkowym

Z sokiem jabłkowym i sosem sojowym...

Wróć do listy przepisów