Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i żółtka. Wymieszać. Połączyć z pianą ubitą z białek.
Z podanych składników zrobić masę. Do sera dodać masło, żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać z pianą z białek.
Ciasto przełożyć do foremki - na wierzchu rozłożyć masę serową (formując kilka okrągłych, stykających się ze sobą „placuszków"). Piec przez około 50 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...
Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...