Mięso zmielić, dodać jajko i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić bułką tartą. Wyrobić.
Patyczki do szaszłyków namoczyć, na każdy nabić suszoną śliwkę (jeśli owoce są zbyt suche, można wcześniej namoczyć je w wodzie lub alkoholu, np. brandy). Obtoczyć zmielonym mięsem, ulepić „cygaro". Owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Upiec na grillu z każdej strony.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...
Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...
Kulinarny symbol austriackiej stolicy;-)
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...
Gulasz indyczy z warzywami oraz śliwkami z marynaty...