Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.
Mięso podzielić na zgrabne kotleciki, każdy naciąć tak, by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Do połowy kieszonek włożyć po kawałku sera żółtego i listek szałwii, drugą połowę nadziać farszem pieczarkowym.
Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć - najlepiej na smalcu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem...
Wyjątkowo chrupiący!
Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...
Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...