Masło roztopić na patelni i lekko zazłocić. Ciasto kataifi posiekać. Przełożyć do masła i usmażyć na chrupko. Dodać pastę pistacjową. Przełożyć do tortownicy. Ubić i wystudzić.
Galaretki cytrynowe zalać szklanką wrzątku. Wymieszać i odstawić.
Do twarogu zetrzeć skórkę z cytryny. Wlać tężejącą galaretkę i zmiksować. Przelać na zimny spód. Wyrównać. Schłodzić w lodówce.
Udekorować startą czekoladą i bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...
Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...
Dzieciaki uwielbiają takie wypieki!
Herbatniki wrzucić do miksera i zmiksować...