Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik na spodzie z ciasta kataifi

Opis przygotowania

Masło roztopić na patelni i lekko zazłocić. Ciasto kataifi posiekać. Przełożyć do masła i usmażyć na chrupko. Dodać pastę pistacjową. Przełożyć do tortownicy. Ubić i wystudzić.

Galaretki cytrynowe zalać szklanką wrzątku. Wymieszać i odstawić.

Do twarogu zetrzeć skórkę z cytryny. Wlać tężejącą galaretkę i zmiksować. Przelać na zimny spód. Wyrównać. Schłodzić w lodówce.

Udekorować startą czekoladą i bratkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 545
Ewa gotuje - odc. nr 545

Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...

 

Podobne przepisy

Brzoskwiniowe serniczki

Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...

Ciasto cytrynowe

Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...

Pierniki świąteczne

Dzieciaki uwielbiają takie wypieki!

Torcik z musem porzeczkowym

Herbatniki wrzucić do miksera i zmiksować...

Wróć do listy przepisów