Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mac and cheese

Opis przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę.

Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie

gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od

razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.

Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 535
Ewa gotuje - odc. nr 535

W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...

 

Podobne przepisy

Cebula prażona

Warto zrobić ją w domu!

Schabowy z kością

Klasyka w nowej odsłonie;-)

Klops z indyka

Znakomity na zimno, jak i na ciepło;-)

Spaghetti z sosem cebulowym

Sos do makaronu z... cebuli? Ależ oczywiście;-)

Wróć do listy przepisów