Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z grillowanym halloumi

Opis przygotowania

Ser halloumi i połówkę ananasa pokroić w plastry. Upiec bez tłuszczu na patelni grillowej. Wystudzić.

Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponkę dać halloumi i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa. Dorzucić orzechy nerkowca i nasiona granatu.

Imbir zetrzeć do miseczki. Posłodzić miodem. Wlać sok z cytryny i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 531
Ewa gotuje - odc. nr 531

Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...

 

Podobne przepisy

Sałata z cytrusami

Smacznie, zdrowo i kolorowo...

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Sałatka z tuńczykiem

Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Wróć do listy przepisów