Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Schab na ostro

Opis przygotowania

Wino wlać do płaskiego naczynia. Dodać posiekany czosnek, paprykę i olej. Dorzucić zesty z cytryny. Wymieszać. Dodać pokrojoną w plastry truskawkę.

Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Po tym czasie schab osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Upiec na grillu.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 510
Ewa gotuje - odc. nr 510

Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....

 

Podobne przepisy

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Ryba sezamkowa

Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...

Szynka w pomarańczach

Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Wróć do listy przepisów