Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.
Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę. Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...
Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...
Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię ...
Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...