Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Semifreddo

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem w gorącej kąpieli wodnej. Dodać rozgniecione tłuczkiem pistacje.

Białka ubić ze szczyptą soli. Schłodzoną śmietanę również ubić. Dodać do masy żółtkowej. Na samym końcu delikatnie wmieszać pianę z białek.

Przełożyć do silikonowych foremek na panna cottę lub do filiżanek. Wstawić do zamrażarki i chłodzić przez 3 godziny.

Wyjąć z foremek i położyć na talerzykach. Udekorować pokruszonymi pistacjami oraz bratkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 482
Ewa gotuje - odc. nr 482

Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...

 

Podobne przepisy

Tarta z białą czekoladą

Naszpikowana granatem...

Pucharek z awokado

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...

Chałka trójkolorowa

Warkocz na drożdżach;-)

Rożki waniliowe

Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...

Wróć do listy przepisów