Masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Gdy zbieleje i stanie się puszyste dodać posiekany czosnek niedźwiedzi. Posolić i wymieszać.
Czosnek drobno posiekać i przełożyć do moździerza. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę i sok z cytryny. Rozetrzeć. Dodać jogurt i dobrze wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Kalafior podzielić na różyczki. Wrzucić do miksera. Dodać majonez i śmietanę. Przypra ...
Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać p ...
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...
Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...