Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos jogurtowy i masło z czosnkiem niedźwiedzim

Opis przygotowania

Masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Gdy zbieleje i stanie się puszyste dodać posiekany czosnek niedźwiedzi. Posolić i wymieszać.

Czosnek drobno posiekać i przełożyć do moździerza. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę i sok z cytryny. Rozetrzeć. Dodać jogurt i dobrze wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 481
Ewa gotuje - odc. nr 481

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...

 

Podobne przepisy

Gomasio - sól sezamowa

Znakomita przyprawa!

Kopytka

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Majonezy smakowe

Domowe sosy na bazie majonezu!

Wróć do listy przepisów