Mięso wystudzić i oddzielić od kości. Zmielić w maszynce – wraz z wątróbką usmażoną z cebulą na maśle oraz skórą z kaczych udek. Pod koniec dodać grzyby i warzywa z rosołu – pora, cebulę i marchewkę. Zalać rosołem. Przyprawić majerankiem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posolić i wyrobić.
Przełożyć do słoiczków. Zapiec w piekarniku (100 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...
Kaszę podsmażyć w garnku na odrobinie masła, zalać wodą (dwa palce nad kaszą). Ugotow ...
Galareta wieprzowa;-)
Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...