Owoce ułożyć w natłuszczonej, okrągłej foremce (np. do tarty).
Jajka wybić do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i dobrze roztrzepać. Dodać mleko i mąkę. Wszystko zmiksować.
Ciastem zalać owoce. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać, aż się zrumieni. Udekorować cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...
I kruszonką kokosową!
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki. Przyg ...
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
Drożdże rozpuścić w mleku, dodać szczyptę cukru i mąkę - tyle, by rozczyn miał konsys ...