Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzany ruszt, grillujemy przez minimum godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, kroimy na ćwiartki, podajemy z sosem jogurtowym.
Do jogurtu wycisnąć sok z cytryny, dodać posiekane listki mięty, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: żeberka w coli, kapusta a na deser placek z brzoskwinia...
Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...
Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...