Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki na patykach

Opis przygotowania

Cebulę drobno pokroić i zrumienić na mocno rozgrzanym maśle.

Do mięsa przecisnąć czosnek, wybić jajko. Przyprawić papryką, chili, solą oraz pieprzem. Wsypać bułkę tartą, dorzucić usmażoną cebulę. Wymieszać i dokładnie wyrobić. Przykryć i na ½ godziny wstawić do lodówki.

Po tym czasie z masy ulepić zgrabne kotlety (ręce i deskę warto zwilżyć wodą) i nabić na namoczone patyczki do szaszłyków – można wbić po dwa, co ułatwi przekładanie. Upiec na ruszcie posmarowanym masłem klarowanym, na elektrycznym grillu lub patelni grillowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 424
Ewa gotuje - odc. nr 424

To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....

 

Podobne przepisy

Grillowane sakiewki z kurczakiem

Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...

Wieprzowina a'la Wellington

Wyjątkowo soczysta!

Pierogi z kimchi

Polska klasyka z orientalnym dodatkiem...

Schab z żurawiną

Dobrze przyprawiona, soczysta, w środku słodka;-)

Wróć do listy przepisów