Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa gołąbkowa

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku, wrzucić mięso i podsmażyć. Gdy zacznie się rumienić, dodać startą marchewkę i posiekaną cebulę oraz pokrojony w półplasterki kawałek pora. Wymieszać.

Po chwili wlać rosół. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem oraz słodką papryką. Wsypać ryż i gotować przez 10-15 minut.

Następnie dorzucić pokrojoną kapustę i gotować jeszcze przez kwadrans.

Po tym czasie dodać pokrojone pomidory z puszki (wraz z zalewą) oraz przecier. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 401
Ewa gotuje - odc. nr 401

Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...

 

Podobne przepisy

Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki...

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Krem z kiszonej kapusty

Kwaśnica inaczej...

Wróć do listy przepisów