Polędwiczkę pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Z jednej strony przyprawić solą i pieprzem.
Olej wymieszać z musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować mięso. Przełożyć do zamykanego naczynia i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Marchewkę i paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka. Ułożyć na zamarynowanych plastrach wieprzowiny i zwinąć w rulon. Spiąć wykałaczką i upiec na ruszcie. Roladki można też nabić na patyczki do szaszłyków.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...
Mięso oczyścić z błon i obkroić. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu...
Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...
Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...
Marynowana w musztardzie i majonezie!