Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Drożdżówka sypana

Opis przygotowania

Jajka roztrzepać, mąkę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier waniliowy, jaja, olej, mleko, mąkę i sól. Zostawić na około 3 godziny.

Zrobić kruszonkę. Zimne masło wysiekać z mąką i cukrem. Zagnieść, po czym zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.

Całość dokładnie wymieszać. Wylać na blachę natłuszczoną masłem. Ułożyć połówki śliwek (skórką do dołu) i posypać kruszonką.

Piec w temp. 200 st. C przez około 1 godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 140
Ewa gotuje - odc. nr 140

Tym razem danie kuchni regionalnej - babka ziemniaczana na żeberkach wieprzowych....

 

Podobne przepisy

Sernik jogurtowy na zimno

Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...

Placek z kisielem brzoskwiniowym

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...

Rolada jabłkowa

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...

Babka z marchewką

Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...

Wróć do listy przepisów