Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zapiekanka warzywna z jajem

Opis przygotowania

Na dużej patelni z odpinaną rączką rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę pokrojoną w słupki. Gdy się podsmaży, dodać posiekaną cebulę. Dorzucić brokuły (duże różyczki podzielić na pół), pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki cukinię.

Jajka wybić do miski, przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach oregano. Roztrzepać i przelać na warzywa. Zetrzeć trochę sera i na 8 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Można też przykryć i zostawić na kuchence.

Po zapieczeniu udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 384
Ewa gotuje - odc. nr 384

Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...

 

Podobne przepisy

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Wróć do listy przepisów