Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy majonez

Opis przygotowania

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo, cieniutkim strumieniem dolać olej, cały czas ubijając - aż sos zrobi się biały i gęsty. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Krem sułtański

Z rodzynkami w rumie!

Rogaliki drożdżowe z dynią

Pachnące cynamonem...

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Wróć do listy przepisów