Fasolę wypłukać, zalać wodą i zostawić do namoczenia (najlepiej na całą noc). Następnego dnia odcedzić, wlać świeżą wodę, posolić, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym, przykryć i gotować do miękkości.
Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni. Dorzucić cebulę oraz kiełbasę. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek. Gdy się podsmaży, zalać winem i odparować. Przełożyć do garnka z fasolą. Wymieszać i wszystko razem gotować przez chwilę. Wlać passatę pomidorową. Posłodzić miodem. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem i gotować jeszcze przez kilkanaście minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...
Mega schabowe z udem indyka...
Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...
Pieczony filet w bułce, czyli domowy, zdrowy fast food;-)