Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szakszuka po góralsku

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dorzucić plasterki kiełbasy oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Po chwili dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kilka minut. Następnie wybić jajka. Posolić i wstawić do piekarnika, by białko się ścięło. Podawać na patelni – posypane startym oscypkiem i zieleniną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 363
Ewa gotuje - odc. nr 363

Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...

 

Podobne przepisy

Pasta z czarnych oliwek

Dodatek do pieczywa...

Ryż do kurzej piersi

Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...

Łosoś w trocinach wędzony

Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...

Deska masła

Absolutny hit w mediach społecznościowych!

Wróć do listy przepisów