Filet oprószyć solą i pieprzem od strony bez skóry. Pietruszkę posiekać, przełożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, miód, oliwę i sok z pomarańczy. Posolić i wymieszać.
Ananasa obrać i pokroić w plastry, łososia na mniejsze kawałki. Na arkuszu folii aluminiowej (jeśli jest cienka trzeba wziąć dwa kawałki) ułożyć plasterek ananasa, na ananasie rybę. Filet pokryć sosem pietruszkowym. Zawinąć. W podobny sposób przygotować wszystkie kawałki łososia. Upiec na ruszcie (10-15 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...
Sposób na kartofle...
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...
Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...