Filet oprószyć solą i pieprzem od strony bez skóry. Pietruszkę posiekać, przełożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, miód, oliwę i sok z pomarańczy. Posolić i wymieszać.
Ananasa obrać i pokroić w plastry, łososia na mniejsze kawałki. Na arkuszu folii aluminiowej (jeśli jest cienka trzeba wziąć dwa kawałki) ułożyć plasterek ananasa, na ananasie rybę. Filet pokryć sosem pietruszkowym. Zawinąć. W podobny sposób przygotować wszystkie kawałki łososia. Upiec na ruszcie (10-15 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...
Świetny na ciepło oraz jako wędlina...
Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...