Płatki i otręby wsypać do miski. Dodać siemię lniane, uprażone płatki migdałów, prażony sezam, suszone wiśnie i prażony słonecznik. Wlać miód. Wycisnąć sok z cytryny. Wymieszać i przełożyć na wyścieloną papierem blachę piekarnikową. Piec przez 20-30 minut w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i przełożyć do słoika. Podawać z jogurtem i bananem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...
Można zapakować i zabrać na piknik!
Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...