Grzyby rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i podsmażyć na maśle. Gdy się zezłoci, dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać prawdziwki, wymieszać. Po chwili zalać piwem oraz wywarem grzybowym (na grzybach suszonych). Zagotować. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia kuchnię międzynarodową i będąc za granicą zawsze kosztuje...
W stylu włoskiej minestrone...
Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)
Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...