Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podgrzewać cały czas mieszając (przez 2-3 minuty).
Na dnie foremki ułożyć herbatniki (liczba paczek zależy od wielkości blaszki). Zalać gorącą masą i ułożyć drugą warstwę herbatników.
Polać gotową polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto można jeść po mniej więcej 2 godzinach, jednak najlepiej smakuje na drugi dzień - gdy herbatniki zmiękną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...
Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Przysmak z okolic Sieny;-)
Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...